Krämig potatissallad Caesar
Mårtenssons kök
Mårtenssons kök
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Potatissallad med Caesardressing 4 port 500 g potatis, gärna nypotatis
  • romansallad
  • 5 rädisor, tunt skivade
  • Caesardressing
  • 2 vitlöksklyftor, fint hackade
  • 1-2 msk kapris (kan uteslutas), fint hackad
  • 3-5 sardellfiléer, fint hackad
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 dl majonnäs
  • 1 dl fint riven parmesanost
  • pressad citron efter smak
  • salt och svartpeppar
  • Garnera med
  • hyvlad parmesanost
  • Skala och koka potatisen.
  • Låt potatisen svalna under tiden som du gör såsen.
  • Skölj av salladsblad (vi använde 5 stycken) och skär dom i grova bitar, ca 3 cm Blanda samman vitlök, kapris (börja med 1 msk), sardeller (börja med tre), crème fraiche, majonnäs och parmesanost.
  • Smaka av dressingen med salt, peppar och citronsaft, vill du kan du tillsätta fler hackade sardeller och/eller kapris.
  • Dela potatisen i mindre bitar och lägg i en skål tillsammans med rädisskivorna.
  • Blanda försiktigt ner dressingen i skålen, garnera med hyvlad parmesanost och dra något drag med svartpepparkvarnen över.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.