Rensa och dela kantarellerna i mindre bitar. Bryn smöret lätt på medelvärme i en kastrull. Lägg i svampen och rör om, låt puttra till all vätska kokat in och de börjar knäppa
Kör resten med stavmixer till en krämig soppa. Skala och hacka lök och vitlök. Värm olivolja i en tjockbottnad kastrull, lägg i röd- och vitlökshacket och tillsätt salvia
Rensa och skör köttet från kycklingen i strimlor. Glöm inte att matsortera kärnhus från paprikan till återvinning för mer hållbar matlagning och njut av din pastasallad
Nu är det verkligen hög tid att plocka skogens guld, kantarellerna. Så varför inte festa loss mitt i veckan med en riktigt krämigkantarellsoppa, eller varför inte servera sopan som förrätt
Att en sådan enkel sak som en picknick korg och en solig höstdag i skogen kan få en att må så bra. Men innan vi ens åkte till skogen så stekte jag högrev i större bitar och den fick koka ett kort tag i rödvin, buljong, salt och vatten
Mycket krämigt och gott. Gick igenom lite bilder i kameran och hittade den här enkla rätten från i somras som jag slängde ihop efter en afton med ost och kex
De murriga granarna får liv och de nästan limefärgade skotten lyser upp hela skogen. Enskotten är ännu syrligare än granen, så jag bestämde mig för att blandade dem och göra en skogssirap
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.