Faktum var att jag gjorde soppan enligt recept men med trattkantareller, och blev så himla missnöjd att jag slängde den och gick och köpte nya gula kantareller och började om
Tillsätt då smöret och fräs svampen på medelvärme tills det ”knäpper” om den. Hacka svamp och lök. Tillsätt löken och låt det fräsa med de sista minuterna utan att det tar färg
Häll olivoljan i en tryckkokare, eller i en vanlig kastrull, och värm på medelhög värme. Tag av soppan från värmen och släpp ut ångan försiktigt ur tryckkokaren
Lägg i potatisen, krydda med timjan, salt och vitpeppar. Servera med brödkrutongerna. Skär bort kanterna på brödet, skär brödet i stavar och stek dem krispiga i smör
Varva det marinerade köttet med de andra ingredienserna på fyra spett. Blanda marinaden och låt fläskfilén ligga i den cirka 1 timme. Grilla spetten runtom 6-8 min och pensla med marinaden. 1 paket bacon. 0,5 kg fläskfilé, i bitar 10 prinskorvar 2 st paprikor i bitar 8 st tomater, små 8 st smålökar eller halvor av större lök 1 paket bacon Marinad
Smält smöret och blanda med olivolja, pressa i vitlök. Servera med ruccola. Halvera baconen på längden, vik över och lägg i varannan ”ficka” i potatisen
Något direkt recept behövs inte, ta den mängd av potatis ochbacon du tycker blir bra, krydda med förslagsvis en grillkrydda med lite chiliflakes i, ett par pressade vitlöksklyftor och vänd runt i en ugnsform
Klipp baconet i småbitar och börja steka upp det, häll av lite fett då och då från pannan. Efter en titt i frysen grävde jag fram lite smårester och det blev till en god Pastasås och till det kokade jag bönpastan från Risenta
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.