Vegetarisk pasta med skogschampinjoner pasta skruvar 200 g skogschampinjoner 2-3 klyfta vitlök 1 rödlök 2 viltbuljong 2 dl färskost 2 msk dijonsenap 2 kvist dragon 1 limefrukt 4 kvisttomater 2 sharonfrukter 1 ask rucolasallad 1 ask spenat salt (efter smak) peppar (efter smak) www.koket.se
Trattkantarellsoppa 6 dl färska trattkantareller 2 msk neutral olja 1 l hönsbuljong 50 g rotselleri 2 schalottenlökar 0,75 msk vetemjöl 1 dl vispgrädde 1 äggula 2 tsk persilja, hackad 0,5 purjolök, späd salt vitpeppar www.koket.se
Trattkantarell-risotto med parmesan 4 dl avioriris 8 dl grönsaksbuljong 1 gul lök 2 klyfta vitlök 2 dl torkad svamp 1 dl parmesanost örtsalt och svartpeppar 4 körsbärstomater en näve basilika eller bladpersilja 1 citron eller lime, det rivna skalet www.koket.se
Souvaspanna med skogssvamp och mandelpotatis serveras med hjortronkompott 900 g tunt skivat renskav (Suovas) 50 g smör 5 lagerblad 5 enbär salt peppar 300 g skogssvamp (Skogschampinjoner, Shiitake, Portabello) 1 gul lök, skivad 1 rödlök, skivad 2 morötter, skivade 1 purjolök, skivad 100 g jordärtskocka, skalade och lättkokta 400 g rostad mandelpotatis www.koket.se
Risotto med trattkantareller, svart trumpetsvamp och ostronskivling Risotto2 l svampbuljong 2 dl frysta ärtor olivolja, till stekning 2 gula lökar, hackade 4 klyfta vitlök, finhackade 6 dl arborioris 4 dl trattkantareller och svart trumpetsvamp salt peppar 1 dl proseccovin parmesanost, riven (efter smak) www.koket.se
Krämig kantarellsoppa från schlättens skog Parmesanchips2 dl parmesanost, riven 1 dl färsk timjan, finhackad. Kantarellsoppa2 schalottenlökar 1-2 msk smör 3 dl trattkantareller 2 msk vetemjöl 7 dl köttbuljong, kraftig [2 st tärningar] 2 dl vispgrädde 1 dl crème fraîche 2 msk kinesisk soja 3-5 korn rosépeppar, krossade 3 msk madeiravin 2 krm salt 1 krm svartpeppar www.koket.se
Kantarell- och köttfärspaj pajdeg50 g smör, rumstempererat 4 dl vetemjöl 1,5 dl mjölk 2 tsk bakpulver 0,5 tsk salt. Fyllning2 gula lökar (eller 2 stora schalottenlökar) 2 klyfta vitlök 500 g kantareller olja, till stekning 800 g blandfärs salt svartpeppar, ur kvarn (eller vitpeppar) www.koket.se
Höstig svamprisotto 4 dl carnaroliris 200 g kantareller 100 g skogschampinjoner 10 g torkade trattkantareller 3 dl vitt vin 1,2 l hönsbuljong 1 schalottenlök, finhackad 2 klyfta vitlök, finhackade 100 g parmesanost, riven 50 g smör smör, till stekning salt peppar www.koket.se