Irene

Irene

Fiskarhustruns fisksoppa

Fiskarhustruns fisksoppa

Ingredienser Portioner. 4 300 g blandad fiskfilé (t ex lax, spätta, torsk) 10 små gula lökar 2 msk smör eller margarin 1 burk hela skalade tomater (à 400 g) 5 dl fiskbuljong (tärning + vatten) ev 1/2 dl vitt vin 1 tsk söndersmulad timjan 250 g räkor eller skalade (250 g motsvarar 100 g skalade) 1 dl vispgrädde finhackad dill Lägg till i inköpslistan
Porterstek med crushed potatoes

Porterstek med crushed potatoes

Porterstek med crushed potatoes. Igår blev det söndagsstek till middag, en porterstek. Jag tycker verkligen att stek är den ultimata helgmaten eftersom det smakar så gott och kräver en minimal arbetsinsats då den sköter sig själv på spisen
Räkcrepes

Räkcrepes

Vispa ut mjölet i 3 dl av mjölken. Tillsätt resten av mjölken, ägg och salt och vispa till en slät smet
Saffranssockerkaka

Saffranssockerkaka

Ingredienser. 2 dl socker 2 ägg 1g saffran (2 pkt) 175g smält smör 1. 5 dl mjölk 2 tsk bakpulver 3. 5 dl vetemjöl Gör så här
Saffranssockerkaka

Saffranssockerkaka

175gr. Smält smöret och låt svalna, vispa socker och ägg riktigt fluffigt, blanda i smöret och mjölken,tillsätt saffran, stött, rör ihop mjöl och bakpulver innan du rör ner det I blandningen, häll i en smord bröd form, ställ I nedre delen av ugnen, grädda 40- 45 min, låt svalna innan du stjälper upp den på fat, mums 200gr smör, 2ägg, 3 dl socker, 1 påse saffran, 1 1/2 dl mjölk, 4 dl mjöl, 2 tsk bakpulver
Hallonpannacotta

Hallonpannacotta

Ingredienser 1 gelatinblad100 gram hallon2 ½ dl vispgrädde1 ½ - 2 msk sötströca 1 krm vaniljpulverTopping
SMASKIG EFTERRÄTT

SMASKIG EFTERRÄTT

Smält blockchokladen och blanda med creme fraiche. Riv skalet från limefrukterna. Pressa ur saften från limefrukterna i hallonsylten