Det enda mamma har ändrat är att lägga till lite frön och förlänga jästiden. Jag delar med mig av receptet här, trots att jag varken är upphovsmakare eller bagare, men jag tänker att det kan vara en kul idé till er som laddar inför årets kräftskivor
Tillkräftskivan gjorde jag smördegsflanet med potatis, prosciuotto, parmesan och tomater igen. Nej, jag tänkte att eftersom det handlar om kräftskiva, varför inte byta ut parmesan till västerbotten och skinka till kantareller
Tur som jag har finns en stor svampskog bakom svärisarnas hus och med en svampletande svärfar och en generös svärmor som delar med sig av härligheterna kunde jag göra denna mumsiga paj tillkräftskivan
Efter en långdragen kräftskiva med pajer, skaldjur och annat mumsigt är de flesta av oss knappast sugna på en stabbig chokladkaka (okej några av oss är det, men till och med ni måste erkänna att ni faktiskt skulle må bättre av en lite lättare efterrätt efter en större middag)
Jag gjorde min paj i en pappersform eftersom vi tyckte att det skulle vara skönt att kunna slänga tallrikar, glas och formar i en svart sopsäck efter middagen var färdig och den här pajformen är ganska stor och djup så den fylldes inte helt men om man äter pajen som ett tillbehörtill kräftor så räcker den till 4-5 personer. Blanda ihop alla ingredienser till pajdegen och låt den sedan vila i kyl i 30 minuter så att den blir lättare att kavla
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.