Men se till att inte ha för blöt fyllning, annars rinner det mesta ur, lagom är bäst. Brödet är toppen att ta med på picknick, ha på buffén eller servera till soppan
Smula ner jästen i en skål och tillsätt kallt vatten. Rör om tills jästen lösts upp. Tillsätt honung, salt och det mesta av mjölet och arbeta degen väl, gärna med maskin
Tillsätt filmjölken och rör snabbt ihop degen. så idag åkte vi med lilleman till stranden. Dela degen i 6 bitar och forma till bollar. Kavla ut bollarna till rundlar ca 0,5 cm tjocka på mjölat bord
Till servering. Häll såsen i formen, se till så den kommer in under och. Till 4 portioner. 800 – 100 g fläskytterfilé (urbenat kotlettrad). Lägg det i en brödform på 1,5-2 liter – det ska vara ganska. Baka mitt i ugnen till ca 70° innertemperatur, det tar ungefär 1,5. timme – 2 timmar. Till 4 portioner. 800 – 100 g fläskytterfilé (urbenat kotlettrad)
Tillsätt smöret, skuret i mindre bitar. Häll i filmjölken och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen till två rundlar på en plåt med bakplåtspapper
Forma till limpor och lägg dem på en pappersklädd långpanna. 5 msk brödkrydda 2 kg rågsikt (1 påse) 4 limporSmält smöret i en kastrull, häll i vätskan och värm till fingervarmt. 1Rör ner salt, sirap, brödkryddor och mjöl men spara lite av mjölet till utbaket
Mixa kavring i en matberedare tills det blir smulor. Smält smöret och blanda med brödet. Tryck ut brödsmulorna i botten på en pajform med löstagbar botten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.