Det enda mamma har ändrat är att lägga till lite frön och förlänga jästiden. Jag delar med mig av receptet här, trots att jag varken är upphovsmakare eller bagare, men jag tänker att det kan vara en kul idé till er som laddar inför årets kräftskivor
Västerbotten- och kantarellpaj till kräftorna. Till kräftorna hade vi nygjord baguette som systra min bakat, vilket hon för övrigt skämt bort oss med tre dagar i rad nu
Västerbottenpaj med kantareller. Västerbotten- och kantarellpaj till kräftorna. Till kräftorna hade vi nygjord baguette som systra min bakat, vilket hon för övrigt skämt bort oss med tre dagar i rad nu
Då är ju den klassiskavästerbottenpajen oslagbar. I lördags var vi på kräftskiva med grannarna. Det är ju mysigt att sitta och suga på klor men ska man bli mätt behövs ju något matigt också
Idag är vi bortbjudna på söndagsmiddag till mormor och morfar och för er som ska laga middag hemma så vill jag tipsa om detta goda recept på Västerbottenpaj
Förutom tunnbrödssnittarna som vi startade med och smördegsflanet som jag gjorde till kräftbuffén så bjöd mamma på sin underbart goda västerbottenpaj med kantareller, svågern bjöd på minirårakor som stektes à la minute med tillbehör som löjrom, knaprig bacon, gräddfil och finhackad rödlök
Tur som jag har finns en stor svampskog bakom svärisarnas hus och med en svampletande svärfar och en generös svärmor som delar med sig av härligheterna kunde jag göra denna mumsiga paj tillkräftskivan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.