Idag användes den på en bit hel kotlett (utan ben). Under tillagningen penslade jag på med glaze med jämna mellanrum och när köttet var nästan färdigt tog jag ut det och lät det stå under folie i några minuter
Jag stekte kotletteroch till dem hade vi kokt potatis, brysselkål, gelé och en champinjonsås. Jag häller i lite vatten i pannan som jag använde när jag stekte kotletterna för att ta vara på stekskyn
4 4 port ris eller annat gryn 500 g brysselkål 3 morötter ca 600 g tunnskivad kotlett 1/2 msk olja salt peppar 2 dl smetana 1 dl mjölk 1 msk senap 1 tsk dragon Lägg till i inköpslistan
Men de absolut godaste kotletterna, vare sig du köper dom med ben eller benfria är dom som får bräsera i en god buljong så dom blir riktigt möra, smakrika och saftiga
Blanda i de andra ingredienserna och rör runt. 2 små burkar ananas3 stora tomater1 dl thai sweet chilisås2 msk flytande honung2 msk olja½ dl ketchup2 msk färsk hackad basilika1 tsk grovmalen svartpeppar1 tsk salt1krm chilipepparSkär ananas och tomat i tärningar
smör att steka i 800-1,000 g fläskkotlettermed eller utan ben eller ca 800-1,000 g karrékotlettermed eller utan ben salt grovmalen svartpeppar 1 st stor purjolök ca 350-400 g färska champinjoner 3 dl crème fraiche 3 msk kalvfond. 1800-1,000 g fläskkotlettermed eller utan ben eller ca 800-1,000 g karrékotlettermed eller utan ben salt grovmalen svartpeppar
4 4 port ris 1 rödlök 1 msk smör eller margarin 4 skivor benfria fläskkotletter 2 dl vatten 2 tsk majsstärkelse 1/2 kyckling- eller köttbuljongtärning (eller motsvarande mängd fond) 2 1/2 dl matlagningsgrädde 10 urkärnade plommon 2 lagerblad 2 tsk kinesisk soja 1 gurka Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.