Ingredienser Portioner: 4 4 portioner ris 400 g strimlad falukorv 2 finhackade gula lökar 2 dl matlagningsgrädde 1 dl vatten 1 msk tomatpuré 1 msk kinesisk soja salt och peppar 1 msk olja till stekning Till servering grovskuren vitkål med persilja Lägg till i inköpslistan
Krydda med salt och peppar. Skiva korven tunt. Ansa och skiva champinjonerna. Skala och hacka löken. Fräs korv, champinjoner och lök i smör i stekpanna
Till detta hade jag blomkålsris. Recept. Jag fick ju en lökhackare av mistern för ett par år sedan, den är minst sagt praktisk när man ska göra stroganoff
Jag har sedan ett år tillbaka lärt mig lite mer “grundligt” utav Kadirs syster hur man kan göra medriset för att få det extra gott så jag lägger upp det vanliga, lätta receptet som jag tidigare har gjort och även hur jag gör idag under det första receptet
KYCKLINGCURRY MEDRIS. Njut en lättlagad kycklingrätt med indiska dofter och smaker. Servera med kokt ris blandat med tärnad gurka, gul paprika och tomat
Jag vill också passa på att tipsa om världens bästa Tuvessonskan som i veckan la upp ett maffigt inlägg om lakto-ovo-vegetarisk och vegansk husmanskost där hon bland annat har med schyssta recept på veganska och en lakto-vegetariska varianter på korvstroganoff
Servera med t ex potatismos och tomatklyftor. Gör så här. Skär korven i strimlor. Skala och hacka löken. Stek korv, lök och tomatpuré i smör&-rapsolja i en rymlig stekpanna
Ikväll blir med klassisk husmanskost fast på lchf stil. Jag har inte vanligt ris utan blomkålsris. Jag tycker det är mycket godare än vanligt ris, har aldrig gillat vanligt ris så mycket så detta passar mig perfekt
4 4 portioner ris 400 g strimlad falukorv 2 finhackade gula lökar 2 dl matlagningsgrädde 1 dl vatten 1 msk tomatpuré 1 msk kinesisk soja salt och peppar 1 msk olja till stekning Till servering grovskuren vitkål med persilja Lägg till i inköpslistan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.