Salta, peppra och bryn kycklingen i smör- och rapsolja i en stekpanna. 1 msk Arla® Smör-&rapsolja. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 500 g kycklinglårfilé 750 g potatis 250 g steklök 2 morötter 1 tsk salt 1 krm svartpeppar 1 msk Arla® Smör-&rapsolja 1 msk vetemjöl 1 dl vatten 1 dl vitt vin 2½ dl Kelda® mellangrädde 1 tärning hönsbuljong 1 tsk torkad timjan 10 katrinplommon ½ dl valnötter färsk timjan
Recept. 2-3 msk creme fraiche. 2-3 msk creme fraiche. Jag fick ju en lökhackare av mistern för ett par år sedan, den är minst sagt praktisk när man ska göra stroganoff
Ingredienser Portioner. 4 4 portioner ris 400 g strimlad falukorv 2 finhackade gula lökar 2 dl matlagningsgrädde 1 dl vatten 1 msk tomatpuré 1 msk kinesisk soja salt och peppar 1 msk olja till stekning Till servering grovskuren vitkål med persilja Lägg till i inköpslistan
Börja nu varva kycklingröran och pastaplattor precis som när du gör en lasagne, i mitten lagret - ha lite riven ost och ha även riven ost på topplagret
Mixa snabbt alla pestoingredienser (utom olja och salt) i en matberedare. 1-2 dl olivolja. Solrospesto0,5 klyfta vitlök 1 kruka basilika 50 g babyspenat 0,5 dl solrosfrön 0,5 dl parmesanost, riven 1-2 dl olivolja salt
Jag vill också passa på att tipsa om världens bästa Tuvessonskan som i veckan la upp ett maffigt inlägg om lakto-ovo-vegetarisk och vegansk husmanskost där hon bland annat har med schyssta recept på veganska och en lakto-vegetariska varianter på korvstroganoff
-). Perfekt middag som går snabbt, är nyttig och väldigt god. In i ugnen i typ 10 minuter - klart. Igår när jag skulle påbörja matlagningen hade jag verkligen noll fantasi
Som ni vet har jag svårt för att laga någonting två gånger, jag vill gärna ändra på något även när det gäller favoritrecept som är gudomligt goda redan som de är
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.