Skala potatisen och skär den i jämnstora bitar. Då blir den fortare färdig. Koka den under lock i ca 20 minuter. Räkna med 1 tsk salt per liter vatten.
Smält Milda mat- & bakmargarin i en kastrull och tillsätt mjölk. Koka upp. Häll av kokvattnet, låt potatisen ånga av några minuter innan du stöter den med potatisstöt eller elvisp. Blanda den varma Milda/mjölkblandningen med potatisen och vispa kraftigt med elvispen en kort stund så att moset får en luftig konsistens. Vispas moset för länge blir det segt. Smaka av med salt och vitpeppar och servera med lite persilja.
Mixa med en mixerstav tills moset är helt slätt. Blomkål innehåller massvis med antioxidanter, fibrer, vitaminer och mineraler, medan bönorna tillför kroppen mycket vegetabiliskt protein och även de fibrer, mineraler och antioxidanter
Mosa/vispa samman potatisen med mjölk och smör. Krama till den med händerna. Blanda samman med kålen. Smaka av med salt, peppar, hackad dill och pepparrot
Stöt kompotten med en potatisstöt till önskad konsistens. Smaksätt ev med lite salt och peppar. Skala och koka potatisen, finhacka schalottenlökarna och grovhacka persiljan
Beskt är nog den svåraste smaken jag har att förlika mig med. Rosa grapefrukt kan gå an om jag blandar med söt apelsin förstås och gärna i någon smaksatt sockerlag
De senaste dagarna har det blivit mycket wokat och ugnsstekt, så därför var det extra gott medmos. Nu i helgen har vi haft kylskåpstömning här hemma och därför har jag trollat med det jag funnit
Med sötpotatis blir moset såklart lite sött och det passar bra till en lite kryddstarkare korv. Trots sitt namn är sötpotatisen inte släkt med vanlig potatis
Blomkålsmos upphottat med sambal oelek och en mild smak av citron. Jag kör alltid blomkålen i micron för då tycker jag den blir minst blaskig, sen är det bara att mixa ihop med lite smör + olja krydda upp med sambal oelek
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.