Kikärtsgryta med ökt paprika och kummin. Jag stekte en hel drös med ekologiska ägg, repade bladen av den fantastiska bunt koriander jag fyndade i butiken nära mitt jobb och hällde på en rejäl skvätt Cholula chipotlesauce
Läggpaprikahalvorna på en smord plåt eller ugnsform och fyll dem med röran. När mathavren är färdigkokt, häll bort eventuellt överflödigt vatten och lägg sedan ner linserna direkt i kastrullen
Lägg den rivna osten på bakplåtsppperklädd form på hög och gör en grop i mitten. Knäck ägget i gropen, strö ev över lite persillade, pesto eller chimichurri
Mixa paprikan i en bunke med lite av kvargen såsen ska bli slät, tillsätt pressad vitlök och resten av kvargen smaka av med salt och pappar och blanda i den hackade löken
Fördela paprikan i rena burkar. Klyv, kärna ur och skölj paprikorna. Skär dem i fyrkantiga bitar 1½ cm. Förväll dem i kokande vatten 1 minut, spola dem sen i kallt vatten
En vitchokladmousse är äggvitan och den gjorde jag med. Det är ett ägg som är en desert och är urgod. Rörde ihop den vispade grädden medägget, rörde ner chokladen och tillsist kvargen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.