Och korintsåsen gör att den känns julig så därför platsar den som lucka 8 i min adventskalender. Stekt ankbröst med korintsås, 5 persca 700 g ankbröst (2 st)Korintsåsen
Korintsåsen är perfekt till, konstigt nog. Sötsur korintsås. Sillbullar med korintsås, en gammal rätt som finns med som recept i kokböcker från slutet av 1800-talet, måste ju bara finnas med på den här bloggen
Istället för korintsås blev det apelsinsås den här gången och det blev minst lika gott. Eftersom det stekta ankbrösten med korintsås, som jag bloggade om i lucka 8, blev en höjdare kände jag mig sugen på att tillaga anka igen
Tänk på gamla klassiker som bruna bönor med stekt fläsk, stekt sill med korintsås och just dillkött. Idag är finalen av den viktigaste tävligen i professionell matlagning i Sverige
Det kunde vara paltbröd med fläsk och vit sås, kåldolmar, kroppkakor (mormor var ju småländska), stekt salt sill med korintsås, fläsk med löksås, wallenbergare, oxsvanssoppa eller omelett med svampstuvning
Under hösten och vinter har jag varit road av att prova diverse torkade frukter i maten och det har blivit fikonspäckad och tranbärsspäckad karré samt stekt ankbröst med korintsås, och den här gången blev det aprikosernas tur att att späcka fläskkarrén
Sedan står sillbullar med korintsås och wallenbergare också på menyn. I dag är det MORS DAG. Ser på bloggen att många har tittat på Gertruds sockerkaka och på min smulpaj, själv hade jag tänkt baka några bakelser men fick inte tag på färdig vaniljcreme så det får bli enkel smulpaj med rabarber och päron i stället
14 mars 2012-Vi äter på tok för lite sill. Inte nog med att det är billigt, det är dessutom gott och väldigt nyttigt, sill hör i allra högsta grad till vår svenska mattradition
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.