Servera sillbullarnamed såsen, kokt potatis, rårivna morötter och rårivna äpplen. Stek dem vackert gyllene på båda sidorna i lite matfett på medelvärme
Istället för korintsås blev det apelsinsås den här gången och det blev minst lika gott. Igår hade vi lilljulafton med min mamma som inte kommer kunna följa med oss ner till Skåne där vi kommer fira jul
Tänk på gamla klassiker som bruna bönor med stekt fläsk, stekt sill medkorintsås och just dillkött. Jag kan med andra ord inte tänka mig ett bättre valt tillfälle att göra en remake av den svenska klassikern dillkött
Det kunde vara paltbröd med fläsk och vit sås, kåldolmar, kroppkakor (mormor var ju småländska), stekt salt sill medkorintsås, fläsk med löksås, wallenbergare, oxsvanssoppa eller omelett med svampstuvning
Faktum är att det är mycket bra att ha kokt kalvkött klart för det är faktiskt en ingrediens som ingår i många svenska rätter eller vad sägs om sillsallad, dillkött, pepparrotskött, sillbullar
Under hösten och vinter har jag varit road av att prova diverse torkade frukter i maten och det har blivit fikonspäckad och tranbärsspäckad karré samt stekt ankbröst medkorintsås, och den här gången blev det aprikosernas tur att att späcka fläskkarrén
Servera med kokt potatis och korintsås eller löksås eller stuvadeärter och morötter. Se tillatt all mat går igenom kvarnen, avsluta med en extra potatis eller enbit hushållspapper
Sedan står sillbullarmedkorintsås och wallenbergare också på menyn. Ser på bloggen att många har tittat på Gertruds sockerkaka och på min smulpaj, själv hade jag tänkt baka några bakelser men fick inte tag på färdig vaniljcreme så det får bli enkel smulpaj med rabarber och päron i stället
Hjortstek med Morteau-korv, Karljohanssvamp, mörk korintsås. Med fransk musik i bakgrunden och en kypare som slängde in några franska artighetsord emellanåt och den mycket neutrala inredningen blev stämningen en blandning av finskt och franskt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.