Det här receptet på skagenröra är Per Morbergs och är helt fantastiskt. Jag kan tycka att skagenröror blir för krämiga så det mest smakar dill, majonnäs och creme fraiche men för lite räkor
Klipp lite flikar runt om hela brödet (ser lite festligare ut) Pensla brödskivorna med vatten och låt dem ligga på en plåt i ugnen 225 grader i 2-3 min
Skala räkorna och hacka dem grovt. Lägg i en bunke och blanda med majonnäsen, dillen och pepparroten. Smaksätt eventuellt med salt och peppar och en skvätt citronsaft
Klart minus är skagenröran som är gjord på räkor i saltlake. Går man på en bra restaurang så är det ju självklart att man ska använda handgjord majonäs i sin skagenröra
Toast skagen en riktigt klassiker. Perfekt som en god förrätt. Du kan förbereda räkröran, men när du har stekt brödet och lagt på räkröran så ska den för bästa resultat serveras direkt
Svaret bara måste bli en Toast Skagen. Vilken är den mest klassiska och uppskattade svenska förrätten. Fantastiskt gott och står sig genom alla tider och alla trender
Sätt ugnen på 230 gr (stor ugn som jag. 250 gr). Koka blomkålen i lättsaltat vatten. Ca 12 minuter. Låt rinna av i durkslag och sedan låt ånga av på låg värme i kastrullen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.