Annorlunda sillbullar med kyckling. Korintsåsen är perfekt till, konstigt nog. Många av de äldre recepten handlar om att ta reda på kött- och fiskrester som blivit över efter tidigaretillagade maträtter
Istället för korintsås blev det apelsinsås den här gången och det blev minstlika gott. Igår hade vililljulafton med min mamma som inte kommer kunna följa med oss ner till Skåne där vi kommer fira jul
Tänk på gamla klassiker som bruna bönor med stekt fläsk, stekt sill med korintsås och just dillkött. Idag är finalen av den viktigastetävligeniprofessionellmatlagningiSverige
Det kunde vara paltbröd med fläsk och vit sås, kåldolmar, kroppkakor (mormor var ju småländska), stekt salt sill med korintsås, fläsk med löksås, wallenbergare, oxsvanssoppa eller omelett med svampstuvning
Faktum är att det är mycket bra att ha kokt kalvkött klart för det är faktiskt en ingrediens som ingåri många svenska rätter eller vad sägs om sillsallad, dillkött, pepparrotskött, sillbullar
Under hösten och vinter har jag varit road av att prova diverse torkade frukter i maten och det har blivitfikonspäckad och tranbärsspäckad karré samt stekt ankbröst med korintsås, och den här gången blev det aprikosernas tur att att späcka fläskkarrén
Rensa ochfilea den hela sillen. Dra bort skinnet. (Eller använd urvattnad steksill på burk. Malsill, potatis och kött i köttkvarn eller finfördelai matberedare
Servera med kokt potatis och korintsås eller löksås eller stuvadeärter och morötter. Stek sillbullarnai ej för varmt smör så att de blir varmaoch får fin färg
Sedan står sillbullar med korintsås och wallenbergare också på menyn. I dag är det MORS DAG. Ser på bloggen att många har tittat på Gertruds sockerkaka och på min smulpaj, själv hade jag tänkt baka några bakelser men fickinte tag på färdigvaniljcreme så det får bli enkel smulpaj med rabarber och päron i stället
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.