Lavendel och konjaksfikon. Chokladcréme. Värm grädde tillsammans med lavendel, vanilj och cognac. Sila av och tillsätt äggula under vispning till gulan koagulerat något
Klicka på lite grädde och garnera med konjaksfikon skurna i två delar. Tips. Använd torkad frukt av hög kvalitet som är saftiga och söta i smaken till skillnad från billiga sorter som ofta kan vara lite syrliga och torra
Julig nötpaj med konjaksfikon12-14 bitar Pajdeg100 g smör eller marmgarin3 dl vetemjöl½ dl socker1 äggula Fyllning350 g blandade nötter ca 6 dl2 dl socker1 dl grovhackad mörk choklad2 dl äggvita ca 6 st5 färska fikon3 msk konjakVispgrädde till servering Gör pajden, tryck ut den i en rund bakform, gärna med löstagbara botten
Lavendel och konjaksfikon. Chokladcréme. 1. Värm grädde tillsammans med lavendel, vanilj och cognac. Sila av och tillsätt äggula under vispning till gulan koagulerat något
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.