Renee

Renee

  • 19 Recept
Sydindisk linssoppa med kokosmjölk

Sydindisk linssoppa med kokosmjölk

Vi var hos Olas kusin förra veckan och hälsade på en ny liten världsmedborgare. Vi hade som brukligt med oss lite lunch till den lilla familjen
Langos, en ungersk specialitet.

Langos, en ungersk specialitet.

Fattigmans mat men väldig gott. Finns ofta att köpa på marknader men är hur enkelt som helst att göra själv bara du har en fritös
Skållat rågbröd

Skållat rågbröd

Skållning. Koka upp vatten och ev kryddor i en rymlig bytta. Rör ner mjölet och lägg på lock. Låt grytan stå i rumstemperatur 12-24 timmar
Snabbaste äppelpajen!

Snabbaste äppelpajen!

Ingredienser. 1 smördegsplatta. 1 st äpple. 1 msk socker. 1 tsk kanel. Perfekt till din picknick. En enkel paj som går helt utmärkt att äta med händerna men gärna med en servett om man nu gillar vaniljsås

Fikonmarmelad

Hitta denna underbar bild & då kom jag tänka på fikonmarmelad. mumms Alla är säkert medvetna om hur gott fikonmarmelad är, Right
Trattkantarellsoppa

Trattkantarellsoppa

J. a. g. ä. l. s. k. r. o. i. h. ö. t. d. ,. å. u. f. e. n. p. c. v. m. D. b. j. N. y. –. T. S. E. ). 3. 0. I. é. 4. 1. (. x. -. 5. /. 2. G. H. L. F. K. M. U. A. w. R. t J. d l
Konjaksfikon

Konjaksfikon

Lag. Koka socker, vatten, kanelstång och apelsinskal sakta under lock några minuter. Ta upp kanel och apelsinskal
Tomatsoppa med risoni

Tomatsoppa med risoni

Fräs lök och selleri i matfett i en gryta. Tillsätt tomatkross, ketchup, kalvbuljongtärning, vatten och risoni
Torsk i kokossås

Torsk i kokossås

I söndags gjorde vi ett gäng matlådor igen och den här gången blev det två varianter av torsk, en krämig gratäng och den här goda rätten
Blomkål , jag säger bara DELICIOUS

Blomkål , jag säger bara DELICIOUS

Värm upp olivolja och stek blomkål i 2 minuter i stor stekpanna, tills det börjar få färg. Häll på 1 msk smör plus vitlök och fortsätt stek en stund och sedan slunga i pinjenötter,brödsmulor, chili, parmesan
Nudelsallad med fläskfilé

Nudelsallad med fläskfilé

Middagen idag blev en fräsch nudelsallad med asiatisk touch. Jag toppade salladen med fläskfilé som jag stekte i skivor och rostade cashewnötter
Lammfärspaj med feta och tomat

Lammfärspaj med feta och tomat

Pajdeg. 1,5 dl vetemjöl. 1,5 dl grahamsmjöl. 125 g smör. 3 msk vatten. 400 g lammfärs. smör. 2 vitlöksklyftor. salt och peppar
Kolapaj med röda vinbär och havssalt

Kolapaj med röda vinbär och havssalt

 . 10-12 bitar. Pajdeg125 g smör1 dl socker1 dl havregryn2 dl vetemjöl1 tsk kanel. Kolafyllning3 dl vispgrädde1 1/2 dl ljus sirap1 1/2 dl ljust muscovadosocker1 1/2 tsk vaniljsocker75 g smör1/2 tsk flingsalt
Vegetarisk moussaka

Vegetarisk moussaka

En vegetarisk moussaka med linser i stället för köttfärs. 4 portioner. 1 stor aubergine. olivolja. salt. 1 bakpotatis
Ramslökspesto

Ramslökspesto

Våren är ju primörernas tid såsom tex sparris som jag älskar. Skogens gröna primör just nu är ju ramslök
Kirskål & avokadopasta

Kirskål & avokadopasta

Här är en riktigt vårig variant på den finska avokadopastan som jag gjorde för någon månad sedan. Jag har fullt upp med trädgården nu om dagarna och håller äntligen på att bli klar med mitt nya trädgårdsland där den stenhårda skånska leran (som inledningsvis av arbetet fick en traktor att stegra och spräcka sin fläktrem) nu faktiskt börjar bli riktigt fin odlingsmylla
Kirskålspaj

Kirskålspaj

Pajdeg. Kör allt i matberedare i några sekunder tills degen ser ut som stora smulor, tillsätt vatten och kör tills degen har format sig till en boll
Saftig parmesankyckling i ugnen

Saftig parmesankyckling i ugnen

Visst är det väl skönt med okomplicerad mat med rena smaker. Jag drar lätt iväg och lägger till ingredienser för att få med så mycket gott som möjligt men den gyllene regeln för de flesta kockar är att less is more