Klä en brödform, cirka 10 x 30 centimeter, med bakplåtspapper som går upp på kanterna. Vispa ihop grädde, socker, sirap, kakao, vaniljsocker och smör i en kastrull, koka upp och låt sjuda på medelvärme tills kolasmeten når en temperatur på 122 grader eller klarar kulprov, se ruta
Att smälta choklad och blanda med något gott är det allra smidigaste sättet att göra julgodis på, ingen termometer behövs och det kräver verkligen minimal arbetsinsats
Det funkar ju med. Mjuk och god nutellafudge. Kan inte fatt att jag missade att köpa snygga julformar i den perfekta storleken även denna hösten när jag var i USA
Hoppas ni alla haft en riktigt bra vecka där ute, fylld med solsken. Denna helgen inleddes med inget mindre än bröllop minsann, men mer om det alldeles strax
Vispa smör och florsocker med en elvisp och tillsätt sedan kaffet. Smält den ljusa chokladen (det funkar bra med blockchoklad eller Marabou mjölkchoklad)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.