Slängde ihop en burk hemmagjort jordnötssmör när jag kom hem från gymmet, denna gången använde jag inte rapsolja, vilket gjorde att smöret blev lite torrare och det tog längre tid för det att gå ihop
Mixa mandelmjöl, kokosolja och salt i matberedare eller mixer. Häll över i en tätförsluten glasburk och förvara i rumstemperatur i 1-2 veckor eller i kyl under längre tid (i flera månader)
Det gick snabbt och smidigt och blev faktiskt förbluffande gott. Den är inte jättevanlig i grönsaksdiskarna, men kommer mer och mer och framför allt såhär runt jul
Det godaste äppelmoset gör du enkelt själv. Det snurrar en del grötrecept på lchf/paleo-bloggar nu och det vi har fastnat för är en gluten- och laktosfri kokosgröt med kanel som mättar hela förmiddagen
Mitt egenpåtagna uppdrag gick ut på att göra ett enkelt vardagsfrukostbröd som inte kräver jäsning eller annat pyssel på morgonen, utan som går att skjutsa in i ugnen bums när man klivit upp ur sängen (tidigare försök här och här)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.