Crepes kan man som bekant äta medbåde söta och salta fyllningar. Med lite örtkrydda i smeten passar de till matigare, salta fyllningar, ochmed lite kokossocker i smeten passar de förträffligt till söta fyllningar
Ta upp degen på bakbord, mjölat med valfritt glutenfritt mjöl. Förbered plåtar med bakplåtspapper. TwitterFacebookE-postSkriv utGoogleGillaGilla Laddar
Det här är en rejäl sats som räcker till många hungriga, och som jag delade med mig av till familjens sjuklingar som inte riktigt orkade med att laga mat
Avsluta med att ta upp degen på mjölat bakbord och knåda till en slät deg. Naturligt glutenfria mjölsorter suger åt sig mer vätska – därför är det klokt att börja med den lägre mängden mjöl
Cognacen gör fruktkakan mer hållbar - den klarar minst två veckor i kylen - och alkoholen förångas i ugnen, men om du ändå inte vill använda alkohol kan du ersätta cognacen med pressad apelsin, som också ger god smak
Jag har vänner ochfamiljemedlemmar som är just både gluten och mjölproteinintolerenta och därför känns det extra viktigt att kunna erbjuda bröd och kakor som håller för alla sorters önskemål
Till första advent gjorde jag en helt mjölkfri variant av kakan medmjölkfritt margarin och ekologisk havregrädde från Oatly, och den blev precis lika bra
Blanda potatismjöl och vaniljsocker och lägg i en plastpåse tillsammans med den skurna rabarbern. Chokladen innehåller jordmandel, vilket inte ska förväxlas varken med vanlig mandel, jordnöt eller andra nötter
mandel- eller sojamjölk, eller vanlig komjölk med eller utan laktos. Servera på klassiskt vis med lönnsirap och en klick smör (eller mjölkfritt margarin), eller med färska bär
Mixa dem sedan med urkärnade dadlar ochkokosolja. Smält kokosoljan i vattenbad och låt det svalna. Banankakan är bådeglutenfriochmjölkfri, men inte helt vegan eftersom den innehåller ägg
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.