Här kommer en enkel, god och väldigt smakrik vardagsrätt med lite asiatiska influenser. Blandningen lime och kokos är himla god och fräsch och får smaklökarna att dansa
En favorit är kyckling som fått koka i kokosmjölk och smaksatts medlime och basilika. Nu lägger du i fisksås, socker, hackad basilika, limejuice och kokosmjölk
Låt persikor och purjo fräsa medkycklingen någon minut. Krydda med salt och kajennpeppar. Servera kycklingenmed sås, frukt och grönt, ris och sockerärter
Häll kokosmjölken över kycklingen och tillsätt även saft och skal från limen, kycklingfond, finhackad chili, finrivna/pressade vitlöksklyftor och sambal oelek
Vad du behöverLim'e kycklingmed ris och fräsch sallad4 st kycklingfil'e2. 5 dl crème fraiche lätt1 st lime2 nypa bladpersilja - grovhackad1 st hönsbuljong1 dl Vatten3 droppar soya1 msk flyande honung
Häll på kokosmjölken och koka på medelvärme tills såsen tjocknat något. Denna däremot är en gul curry som är mycket lättare och lite friskare med färska tomater istället för burktomtater till exempel
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.