Bakade lite härligt krispiga småkakor med smak av apelsin och kokos. Som sötningsmedel, strö finns tex Hermesetas som funkar fint att baka med och vill man hellre använda naturligt sötningsmedel, vilket jag hellre väljer om jag måste använda sötningsmedel, så finns det Stevia och Agavesirap
Kakan är både gluten- och mjölkfri, men kan utan problem ätas av alla. Behändigt att ta fram senare i vinter när snön yr om knutarna, och baka sig en härlig äppelkaka
Krämig kokosmousse och en len mangopanacotta i ett sprött pajskal, kan det bli bättre. Pajen är lätt och smidig att göra,men har man inte dessa små silikonformar att gjuta panacottan i, så får man låta panacottan stelna i kylskåpet och sedan vispa upp och spritsa ett fint mönster
Sommartid innebär att det är frukt- och bärtid och det gäller att ta tillfället i akt att njuta av de frukter och bär som är mogna just nu, färska eller tillagade i goda efterrätter
Jag har ju låtit kreativiteten flöda och sedan har jag också knarkat semmelinspiration på nätet. Det är ju semmeltider så det bara dånar om det, även om själva fettisdagen är om några veckor
Här måste man medge att den är i det lösaste laget och äts bäst med sked. Rör ner käckes så de smälter i grädden, sen ner med chokladen och häll upp i en bakplåtsklädd form 20x20 cm
Tycker de är underbart goda och funkar perfekt som fikaalternativ till en kopp kaffe eller te. När man mixar valnötterna (eller andra nötter) till ett smör behövs egentligen inte så mycket annat som binder ihop smeten och dessa funkar utmärkt att rulla
Rör ut lakritsgranulaten och de nymortlade/nymalda fänkålsfröna direkt i asken med crème fraiche. Riv skalet från den väl sköljda och gärna ekologiska citronen
Frys in banan i cm-tjocka bitar och mixa glass av till vardags. choklad och jordnötssmör (följ länken för recept), men det är värt att variera med olika smaksättningar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.