Det här är ett recept som räcker till en stor bulle (eller kanske muffins eftersom den påminner mer om en muffins i formen - men vi kallar den bulle ändå för sakens skull), eller två normalstora
Och mycket hittar duhär nedan också. Den självklara, en pyttipanna med alla härliga kötträtter så som köttbullar, prinskorv, skinka, revbensspjäll, paté och/eller sylta
Om man vill ha mycket sås så dubbla satsen med créme fraiche blandningen. Vad du än är på humör för. 3 msk mangochutney (kan uteslutas). 500 g fläskfilé 2 ½ dl créme fraiche tomat & basilika 2,5 dl créme fraiche franska örter 2 msk tomatpuré 3 msk mangochutney (kan uteslutas) 2 vitlöksklyftor 1 krm cayennepeppar 1 krm svartpeppar Valfri mängd champinjoner
Allt går att göra på midsommarafton, men vill dukandu förbereda bottnarna dagen innan. Basilikankan bytas ut mot mynta om man vill och marsalavinet kan ersättas med något annat sött dessertvin, sherry eller rent av en god balsamvinäger
Morotsbacon – något helt nytt för mig som jag testade förra veckan. Morotsbacon – Foto Annika Malm. Via länken härkandu även se förra veckans veckobrev för att få en uppfattning av vad de innehåller
Saras underbara lördagsfranska – den enda formfranskandu behöver. Dukanske tänker att långkok är för svunna tiders hemmafruar som endast hastade mellan hårfrisörskan och kafferepet
Ett annat plus med den här vegetariska köttfärssåsen är att den blir bara godare om den får stå till dagen efter så dukan med fördel göra en stor sats och ha flera dagar i kylskåpet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.