25 gr
smör i en kastrull. Vispa ner 2-3 msk mjölet så du får en tjock smet. Ta ifrån värmen och vispa i lite av mjölken och vispa så att mjölblandningen löser upp sig och sätt tillbaka på värmen. Ta i resten av mjölken och låt såsen koka upp. Låt den sedan puttra (men rör ganska ofta) i minst 10 minuter så att mjölsmaken avtar. Smaka sedan av med salt och peppar plus lite kryddpeppar eller oregano. Avsluta såsen med skinkan och riven ost.
Ett annat plus med den här vegetariska köttfärssåsen är att den blir bara godare om den får stå till dagen efter sådukan med fördel göra en stor sats och ha flera dagar i kylskåpet
Jag tycker om lite tjockare kanter men vill man kan man så klart dra ut degen riktigt tunt. « Cornflakesfisk Keso med banan och kanel » Enkel sommarsallad
Det som blir över kandu ha i kylen och servera som bearnaisesmör. Värm upp en kastrull med vatten tills det sjuder, inte kokande för då blir det för varmt för äggsmeten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.