Knaprig blåbär/hallonpaj. Väl hemma så började jag tänka att det är lättare att svänga ihop en paj med det jag har hemma än att ta bilen till Ica och halta in i affären
Om några veckor ska mina elever få ha provsmakning av ostar och då ska de lektionen innan få baka knäckebröd, grissinipinnar och cantuccini som tillbehör
Men just nu har jag mycket äpplen över, då får det bli en franska äppelkaka… supergod. Men lite planering så hinner man nog med julbaket också, det hör liksom till
Vissa perioder dricker jag ganska mkt färskpressad grönsaks- & fruktjuice till frukost. Ofta med en skiva grovt rågbröd med mosad avocado till, men ibland bara juicen som den är rakt upp å ned
Krämigt potatismos blev jättebra till kycklingen och de knapriga grönsakerna. Huvudnumret i det här inlägget är brysselkål och schalottenlök som bakas knaprigt i ugnen med ett bröd- och parmesanströssel, lite rosmarin och olivolja
Den här skinkröran som jag åt till lunch idag var ett av dem. Skinkröra med äpple och gräslök. En enkel och fräsch röra/sallad som jag åt med ett gott surdegsbröd med frukt och valnötter till
Plommon och explosionen de träden bjöd på avhandlade vi när vi lagade till en smarrig plommonmarmelad, och idag är turen kommen till en annan rund frukt - nämligen äpplen
Stek stora tärningar av äpple i kokosolja tills de mjuknar lite. Till vardags blir det mest att jag tar en frukt som mellanmål men på helgerna, när jag har lite extra tid, så är det kul att prova på och röra ihop något nytt
Tre sorters knapriga snacks med olika karaktär i smaken och även formen. En matigare köttfärssås med rejäla bitar champinjoner och paprika blev det till middag, med tagliatelle och så tomater förstås
Stek zucchinin i kokosoljan tills den fått lite färg. ½ äpple. Tillsätt ketchup, citronsaft och kryddor. Skär lök, paprika och äpple i tärningar och låt fräsa med en stund
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.