Och bättre blir det idag ska det bakas lussebullar med min kompis Ellenor, ska även göra matlådor, korrekturbaka mazariner för en annan bloggs kommande kokbok, sukta över alla godisar jag ska göra till jul och så ska jag testa att göra ett annat tilltuggtill glöggen
Jag bakade parmesankex med kummin till en kantarelsoppa tidigare i höstas. Jag kände att receptet borde gå att variera i det oändliga, med alla tänkbara ostsorter
Smält smöret och koka upp tillsammansmed grädde och mjölk. Tillsätt socker, sirap och vaniljsocker. Hacka chokladen och blanda alla torra ingredienserna
Biscotti är en perfekt ”gå-bort-present” och det går fort att röra ihop. Jag bara älskar doften av saffran och det i kombination medchoklad och nötter blir så gott
Till sist provade jag att baka med en betydligt lösare surdeg, och tada. Jag gjorde ytterligare ett försök då jag trixade med dubbla surdegar, men utan att uppnå vad jag önskade
) Njut med en kopp kaffe och kryp upp i soffan med en filt och en bra bok eller ät som efterrätt. Eftersom det är kallt och ruggigt tycker jag att denna efterrätt passar perfekt även nu i helgen
Perfekt kaka till en kopp te (eller kaffe). Smält smöret tillsammansmed saffran. Biscotti har blivit en favorit för mig så självklart var jag tvungen att prova saffransvarianten till jul
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.