Ett gott och lite ”lättare” alternativ till potatisgratängen med inspiration från mitt kök 2012. Smörj 4 små portionsformar med smör och fördela blandningen jämt. Toppa medmed den rivna osten och baka i ugnen cirka 20-30 minuter, 175 grader
Smaka av med salt & vitpeppar. salt & peppar. Börja med potatiskakan. salt & peppar. Klä in en springform med bakplåtspapper i botten och runt kanterna
Blanda potatisen med salt, peppar, timjan och smält smör. Potatiskakan åt vi till kall skivad lammstek som blivit över i påskhelgen, wokade grönsaker och en kall sås med vitlök och grekisk yoghurt
Smaka av med salt & vitpeppar. Grovhacka lök & vitlök. Börja med potatiskakan. Sila bort lök & kryddor. Klä in en springform med bakplåtspapper i botten och runt kanterna
Klä en avlång sockerkaksform med baconskivorna genom att lägga skivorna rakt över formen så att ändarna hänger ut på kanterna, lägg baconskivorna omlott
Den klarar sig också bra på egen hand som vegetarisk rätt, tillsammans med en matig sallad. Eftersom grunden är kokt potatis är det inte absolut nödvändigt med en mjölig sort, som man vanligtvis använder när man gör potatisgratänger av olika slag
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.