Av en del av dessa äpplen gjorde jag en himskans trevlig paj medknäckigt täcke. För ett par veckor sedan hälsade vi på svärmor i Skåne och fick med oss några äpplen hem från hennes äppelträd
Fyll en pajform medkaneläpplena. Strö i kardemumma, kanel och vaniljsocker i en plastpåse. Först ut är den här underbara knäckigaäppelpajenmed hemkokt vaniljsås
Det känns extra roligt att baka med sona egna äpplen. Den är enkel att göra och riktigt god tillsammans med vaniljsås eller glass, jag valde hemgjord vaniljsås
11 msk kanel. 1Skala och skiva äpplena i tunna klyftor och blanda medkanel och socker och lägg i en pajform. 1Servera med vaniljsås, glass eller lättvispad grädde
Det här är en variant på vår knäckigaäppelpaj på kanel och om kanelen är klassisk i äppelsmaksamanhang så är kardemumman mer mogen, kryddig och komplex i doft och smak
Fyll upp pajformen med rabarberna, sockra och strö över kanel. Pudra pajformen med potatismjöl. kanel. Serveras med hemmagjord vaniljsås, vaniljglass, eller vaniljvisp
Skär äpplena i bitar/klyftor och blanda medkanel, socker, vaniljsocker. Det goda knäcktäcket kombinerade jag med äpplen som jag tycker är så fantastiskt gott att göra paj på och det blev verkligen en höjdare
Har ni också massvis med äpplen som ni inte vet vad ni ska göra med. kanel. BRA, då kan ni göra en god knäckigäppelpaj att smarra på till eftermiddagskaffet
En medelstor pajform. hacka äpplena tunt o lägg i botten på formen , strö lite kanel över. 1 tsk kanel + 1 tsk på äpplena. Servera med vaniljgrädde (2 dl grädde vispad sen rör du i 1,5 tsk äkta vaniljsocker ) 200 grader. 1 tsk kanel + 1 tsk på äpplena
Hetta upp såsen på medelvärme under omrörning tills den börjat tjockna. Ställ in i mitten av ugnen i ca 30 min eller tills pajen är gyllenbrun och knäckig
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.