Helt oemotståndliga blir de dock om man lägger ihop dem med chokladsmörkräm emellan. Knäckflarn är goda att äta som de är eller som tillbehör till glass
Klicka ut på 3 plåtar med bakplåtspapper. Jag är en riktig gottegris men konstigt nog brukar vi nästan aldrig ha kakor hemma och för en tid sedan tyckte jag att det var dags att ändra på det så jag började att baka dessa kakor
Smält margarinet och blanda ner med de övriga ingredienserna till en ganska tjock smet. Klicka med hjälp av teskedar ut små kluttar med riktigt glesa mellanrum på en plåt med bakplåtspapper (jag lägger ut med 3x4 raders mellanrum på en normalstor plåt, alltså 3 klickar på kortaste sidan av plåten och 4 rader)
Smält fettet i en kastrull sen i med övriga ingredienser och rör ihop. Ska du bryta trekanter eller någon annan form är det smart att trycka ner ”spår” med exempelvis en kniv innan knäckkakan stelnar
Servera medknäckflarn. Knäckflarn. -) Vill man göra en muffins av den går det lika bra eller en chokladbotten som man bakar i ugnen och toppar med chokladkrämen
Sju sorters kakor ansågs förr vara det minsta antalet kaksorter på ett kafferep och då var det antalet småkakor som avsågs, det vill säga utöver eventuella bullar, tårtor eller mjuka kakor, men när vi hade kaffekalas för en tid sedan bjöd jag bara på en bråkdel av det antalet kakor som förr ansågs vara god ton, tror ingen tog illa upp för det, och en av alla två sorterna jag bjöd på var dubbla havreflarn, eller du kanske säger knäckflarn, fyllda med chokladkräm, som den här månaden även är mitt bidrag till
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.