favoritbullar. Gugges vanilj bullar fyllda och formade med kärlek. Vill du göra hjärtformade bullar som jag gjorde denna gången så rulla degen från ena långsidan mot mitten, och lika från andra hållet
Skär rullen i bitar och lägg i pappersformar eller direkt på bakplåtspapper. Det blev bullar fyllda med äppelbitar frästa i smör och smaksatt med socker och kanel
Då blir bullarna luftigare och goda. Är degen lös ha på lite mjöl, kavla ut degen till en stor fyrkant, bred på smör/ margarin, strö på socker och kanel
½ dl kesella vanilj (eller kesella + smaksättningen vaniljpulver samt honung efter smak). ½ dl kesella vanilj (eller kesella + smaksättningen vaniljpulver samt honung efter smak)
Rulla ihop degen och lägg i formar eller direkt på bakplåtspapper. Jag älskar helt vanliga bullar med saffran i och här kommer mitt bästa recept på mjölkfria saffransbullar
Forma till bullar genom att kavla ut, bred på fyllning och strö över sommar frukten och rulla ihop. Lös upp jästen i lite av degvätskan (mjölk och vatten blandat) och tillsätt resten av vätskan när jästen löst sig
Personligen föredrar jag de lite robustare bakverken, som inte heller är enormt söta. Känns bullarna inte klara trots en mörknande yta, kan en bit folie med fördel placeras över dem - då kan de gräddas klart i lugn och ro utan en nattsvart kulör
Bullar. Baka ut till bullar och lägg dem på plåtar med bakplåtspapper. 2 stora bröd eller 32 bullar. 33 cl julmust eller svagdricka. 33 cl mörk öl eller porter. ca 20 – 22 dl rågsikt (22 dl motsvarar ca 1,1 kg). Grädda bullarna mitt i ugnen 12-15 minuter. 2 stora bröd eller 32 bullar. 33 cl julmust eller svagdricka. 33 cl mörk öl eller porter. ca 20 – 22 dl rågsikt (22 dl motsvarar ca 1,1 kg)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.