PinterestTwitterFacebookGoogleE-postGillaGilla Laddar. Här är ett riktigt gott recept med en variant där jag har blandat kanel och kardemumma i bullarna
Klicka för att dela på Facebook (Öppnas i ett nytt fönster)Klicka för att dela på Twitter (Öppnas i ett nytt fönster)Klicka för att dela till Pinterest (Öppnas i ett nytt fönster)Klicka för att maila detta till en vän (Öppnas i ett nytt fönster)Klicka för utskrift (Öppnas i ett nytt fönster) Inkokta äpplen med Vanilj, Kanel, Kardemumma & Stjärnanis
Jag serverar mina äpplen med min hemmgjorda vaniljsås(recept finns under kategorin bakat). Till två äpplen, blandade jag 1dl grovriven mandelmassa men 1tsk nystött kardemumma, 1tsk kanel, 1msk råsocker och en nypa vaniljsocker. Grädda i ugnen ca 15-20 min i ca 225 grader
Nektariner är ju fantastiskt goda precis som de är - om de är saftiga och mogna. Servera dem aningen ljumma eller kalla, med glass, grädde eller avrunnen yoghurt smaksatt med lite vaniljpulver eller vaniljsocker
Skicka med e-post. Våra äpplen är perfekta att göra äppelmos av, syrligheten bryter av så fint bland alla varma smaker som kanel, kardemumma och vanilj
kanel och kardemumma. Tillsätt vaniljpulver och proteinpulver. Pressa över saften från två apelsiner, knäck äggvitorna och häll på rejält med kanel och kardemumma
½ vaniljstång - snittad och urskrapad. Koktiden kan variera beroende på äppel- och plommonsort. Lägg gärna nejlikor och kardemummakapslar i en stor tesil eller kryddgömma så är det lätt att fiska upp dem ur krämen sedan
Det blev bullar fyllda med äppelbitar frästa i smör och smaksatt med socker och kanel. I dag när mitt barnbarn Elvira var hos mig bestämde vi oss för att baka bullar
oetker (vaniljessence/extrakt går bra också). Gör nästa degbit och pensla bullarna med ägg & vatten du vispat upp med gaffel, strö över mandel och pärlsocker
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.