1.2 1 vetemjöl
specialsmör, socker och vaniljsocker till utbakningen Smula ner jästen i en bunke och blanda med ljummet vatten, saffran, strösocker, salt, tärnat smör och ägg.
Forma till släta bullar och lägg dom i alluminiumformar ställda på plåtar. Mortla saffran med 1 tsk strösocker. Pensla bullarnamed ägg och grädda dom i mitten av ugnen i 7-9 minuter
Rulla ihop bullarna och lägg dem i formar. Säsongens godaste ♥Tänk lussekatt fast i kanelsnäckeform med riven vit choklad & riven mandelmassa som fyllning, kryddat med en aning kardemumma
Bullarmed vanilj & mandelmassa. Mer bak denna söndag fick bli lite bullar också. Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den med lite av mjölet som är kvar
Dessa saffransbullar är så vansinnigt goda. Rulla ihop och skär bullarna och lägg i formar. Smöra med hälften av smöret och hacka chokladen och strö halva den över smöret
Forma till bullar genom att kavla ut, bred på fyllning och strö över sommar frukten och rulla ihop. Gör under tiden fyllningen med fett, socker och vaniljsocker som man blandar ihop
Har Du ingen assistent, är det muskelkraft eller elvispen med degkrokar som gäller. Det doftar godsaker i hela huset och snart ska jag luta mig tillbaka och moffa bullar och dricka mjölk
Pudra bullarnamed florsocker och ringa över den smälta chokladen med en sprits. När senaste numret av Hembakat kom var detta ett av recepten jag fastnade för och eftersom det inte fanns så många bullar i frysen passade det bra att baka dessa
Och då känns det ju extra lyxigt med ett par goda, hemkokta marmelader till. Som tidigare nämnt har jag ju börjat få julkänslor så denna tomatmarmelad smaksatte jag med saffran
Blanda ihop med övriga ingredienser och låt svälla 10 min. Klicka ut på plåt med papper och grädda i ugnen ca 10 min på 150 grader(varmluft) ca 25-30 st
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.