Finhacka rödlöken och tillsätt den. Vispa ihop crème fraiche, chilisås, stenbitsrom och kryddor. Låt stå kallt ett tag för bästa smaken, om tid finns gör dagen före för bästa smak
Skiva upp och njut med lite hovmästarsås. Fördela saltblandningen över laxen och "platta" in den. Jag gav ju er lite tips på olika smaksättningar för gravad lax i ett tidigare inlägg, idag gjorde jag en klassiskt gravad lax, dvs med smaksättningen vitpeppar och dill
Jag har nyligen upptäckt att Bong har nytt recept på buljongtärningar utan konstiga tillsatser. Spara lite av citronsaften till avsmakning om du vill ha en mild sås
Strimla laxen och servera tillsammans med salsan och en bit bröd. Låt det stå kallt till servering. Strimla laxen och servera tillsammans med salsan och en bit bröd
Laxen ska ju nämligen frysas i 2 dygn innan man kan börja grava den eller i alla fall så var rekommendationerna så förut, tror dom har ändrat på det men för att vara på den säkra sidan så
Sån enkel festmiddag, tilllaxen serverade vi kokt potatis, sallad, smör o bröd och en kall romsås. Till middag invigde Leif ny-grillen med att grilla färsk lax - så himla gott och fräscht
Garnera laxen med gräslök och servera tillsammans med ris och grönsker. Enkla laxen. Smula ner en buljongtärningen i en kastrull och låt koka upp tillsammans med creme fraiche och matlagningsgrädde
Låt laxen stå i rumstemperatur tills sockret och saltet smält. Spara skinnet och halstra det i bitar och servera det vid sidan om tillsammans med senapssås
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.