Det var fantastiskt roligt och smickrande att bli tillfrågad att medverka i årets jury. Vi i juryn var rörande eniga i våra bedömningar, så det behövdes inga förhandlingar för att komma fram till den vinnande inläggningen
Jag serverade kokt sparris, broccoli, blomkål & morötter till. Toppa sist medbaconen. Antingen var jag väldigt hungrig igår eller så var detta extra gott för jag bokstavligen skrapade ur formen
Eftersom duck a l'orange är en myyycket traditionell rätt och vi råka ha en hög med apelsiner hemma måste tillbehören helt klart innehålla apelsin, och den här gången blev det en härligt fräsch apelsinsallad
Pressad potatis till är gott, annars fungerar såväl kokt potatis som mos minst lika bra. Även om det har kokat i såsen i flera timmar så tyckte jag att en omgång med salt- och pepparkvarnen över köttet hade höjt smakerna några snäpp
Smula ner osten ochtillsätt crème fraiche och vatten. Garnera med dragon. Skär tomaterna i bitar, tillsätt dem samt grovt hackad dragon och låt allt bli genomvarmt
Tillsätt rättika, grädde, timjan, salt och peppar till den stekta löken och svampen. I kväll experimenterade jag i köket och lagade en gratäng på rättika medsmakav lök, kantareller, bacon, timjan och västerbottenost
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.