Kladdkaka med toffifee
mittkok.expressen.se
mittkok.expressen.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 100 g Smör
  • 12 st Ägg
  • 12 dl Strösocker
  • 12 dl Vetemjöl
  • 10,5 dl Kakao
  • 11 tsk Vaniljsocker
  • 11 nypa Salt
  • 1200 g Philadelphiaost
  • 1200 g Mjölkchoklad
  • 1 Toffifee & hasselnötterBörja med att sätta ugnen på 175 grader och smöra en form, 20 cm
  • 1 Smält smöret och ställ åt sidan.
  • 1 Rör ihop ägg och strösocker, tillsätt sedan de torra ingredienserna. Rör till sist ner de smälta smöret och arbeta ihop en klumpfri smet.
  • 1 Häll smeten i formen och grädda kakan mitt i ugnen i ca 20 minuter, tag ut och låt svalna helt i kylskåp
  • 1 Frosting:smält chokladen och låt svalna en aning.
  • 1 Vispa upp philadelphia fluffigt med elvisp i ett par minuter.
  • 1 Tillsätt nu chokladen och rör ihop tills allt blandats väl.Bred eller spritsa sedan fordringen på kladdkakan och toppa med toffifee och hasselnötter

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.