Hacka den vita chokladen och lägg på den direkt när du har tagit ut kladdkakan ur ugnen. Observera att man inte ska vispa kladdkakesmet, det kan bli för mycket luft och då blir den torr
Blanda smält smör, den smälta chokladen, äggen och sirap. Häll smeten i smörad och bröad form och ställ in i ugnen ca 15-20 minuter. Kladdkakan ska stå kallt 1 timme innan servering, vill man kan man pudra över lite florsocker,
Kladdkakan har jag gjort extra god genom att bryna smöret och tillsätta salt och vaniljsocker. Oscar Målevik och Karin Moberg har tillsammans skrivit boken Friendly bread, baka glutenfritt från baguette till brownie
Finalen vann jag med "Kladdkaka med kanel- och kardemummafudge". Jag såg detta som en kul utmaning en helg och satte ihop fyra nya varianter av kladdkakor
spackling och målning) bakade vi inte ut all pepparkaksdeg före jul. En snabb sökning visar att det kan vara gott att göra äppelpaj - det ska jag prova - eller kladdkaka med degbitar i - det har jag provat
Det är en krämig mörk choklad kladdkaka som jag valde att blanda i lite cream cheese och kaffe i. Toppade den med vispad grädde som jag färgat ljusrosa och sedan en massa jordgubbar på det
Den här kladdkakan gör jag varje gång det är kladdkaka på G, basreceptet är outstanding och du kan toppa med vad du vill – här med färska hallon och blåbär
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.