Det är en krämig mörkchokladkladdkaka som jag valde att blanda i lite cream cheese och kaffe i. Toppade den med vispad grädde som jag färgat ljusrosa och sedan en massa jordgubbar på det
Twisten med denna kladdkaka är att den har ett täcke av maräng, det var verkligen jättegott. Igår hade vi trevliga gäster på besök och jag svängde ihop en kladdkaka till efterrätt
Här kommer den så himla goda kladdkakanmedmörkchokladoch marshmallows jag bakade i tisdags. Har då just bakat ännu en ny variant av kladdkaka som just står och svalnar
Receptet är egentligen med bara mörkchoklad men jag slängde i lite vit choklad också som jag hade hemma och det gör att kakan bara kan beskrivas på ett sätt
Tårtans innanmäte består av två vanliga ljusa bottnar, en krispig botten med smak av mandel, ett tunt lager aprikoskräm/sylt, en bärmousse av blåbäroch rabarber, samt en mörkchokladmousse
Toppa medfärskabäroch florsocker. Bred Mascarpone på pizzabottnarna och riv över vit choklad. Kavla degen och stansa ut små pizzor med ca 10-15 cm i diameter. Sänk ugnsvärmen till 225 grader och baka i mitten av ugnen ca 10 minuter. 100 g vit choklad. 200 g färskabär, t ex blåbäroch hallon
Toppa genom att spritsa ganachen på önskat sätt och dekorera medfärska hallon. Mörkchokladbottenmed vit choklad, lime och mascarponekräm toppad med tryfflar och hallon
Använder du en bra silikonform till kladdkakan, så behöver formen inte smörjas. Låt den kallna i ett vattenbad under omrörning och garnera sedan medfärska eller tinade hallon
I takt med att dagarna blir mörkareoch kortare så blir också fikorna fler. Den här kladdkakan har fått en riktigt tjusig julskrud och kan nog koras till decembers godaste fika
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.