Vispa ihop woksåsen och tina paketet med haricots verts. Låt wokgrönsakerna rinna av i ett durkslag. Om du vill kan du även låta der kokta riset steka med i woken
Blanda i grädden som du blandat i sweet chili + kryddor och sedan i med nötterna. Servera med nudlar. 1 påse wokgrönsaker. 2 skvättar kinesisk soja eller efter smak
Pressa vitlöksklyftan och blanda med vattnet, låt stå i 10 min. Tillsätt de övriga ingredienserna. Låt det koka upp under omrörning, tills såsen tjocknat
Det som gör den här woken alldeles magisk är såsen på soja, honung, ingefära, risvinäger med mera. Här kommer hemligheten hur du får till woken så att den smakar sådär direkt hämtad från thaistället
För någon vecka sedan hittade jag ett recept på en blogg där man hade gjort biff med bambuskott, ni vet en sådan där gryta man kan beställa när man äter kinamat
Woka. Det här kan nog vara den godaste kinarätten som vi någonsin har ätit och den slår det mesta vi har varit med om när vi käkat ute på kinakrogar, är ni som oss galen i det asiatiska köket så kommer ni också tycka att det är helt fantastiskt gott
Eftersom livs- och därmed matlagningsandarna går på lågvarv just nu bjuder jag på en favorit i repris från pappas repertoar, kinesisk fläskfilégryta med sötsur sås, och den sötsura såsen gör du enkelt själv - inte från någon flaska
Hetta upp oljan i wok eller stekpanna och bryn köttet under omrörning. Vispa samman urkärnad och hackad chili med ananasjuice, vin-äger, tomatpuré och majsstärkelse i en skål
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.