Tillsätt gärna andra grönsaker om du vill, och kanske vill du byta ut biffen mot kyckling. Ni vet en god gryta, kanske lite kycklingspett med jordnötssås och friterad kyckling med sötsursås
Här ska ni få något riktigt gott - nämligen denna underbara kinesiska rätt biffmedbambuskott. Tillsätt sedan löken, bambuskott, köttbuljong, hoisinsås, ostronsås, vatten och kinesisk soja
Strimla biffen och fräs i omgångar i olja. I medbambuskott och ev champinjoner. I med köttet och slå över vatten, kalvfond, soja, sweet chili och muscovadosocker
Biffmedbambuskott är en av de mest omtyckta rätter i kinarestauranger. I en separat stekpanna steker du purjolök/lök, eventuellt champinjoner tillsammans medbambuskott under omrörning
Servera med kött och sås. 1 burk bambuskott à 400 g. 2 msk kinesisk soja. 400 g bogfläsk, magert, finstrimlat 2 st paprikor, i bitar 1 burk bambuskott à 400 g 1 burk ananas, skivad, 250 g 1 st rödlök, stor, i klyftor vetemjöl raps- eller majsolja till fritering Marinad. 2 msk kinesisk soja 2 msk olja 2 msk vinäger salt och svartpeppar
Lägg i en skål och blanda med marinaden av salt, maizena, äggvita och ljus soja. Tillsätt biffen lite i taget och fritera först några minuter så att den får färg och vänd den sedan och fritera tills den är brun och knaprig
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.