Om du inte får tag i srirachasås så kan du ersätta den med hot sauce eller sambal oelek. Hur hetcoleslaw du vill göra avgör du själv genom att ha i mer eller mindre mängd srirachasås
Min coleslaw har jag kryddat med den heta, ekologiska kryddblandningen Mapuche Fire från Herbaria. Smaka av med vinäger, salt och lite mer hetta om du vill ha den extra stark
Krydda med salt, peppar, curry och cayennepeppar. Kycklinggryta det är något vi äter ofta, går att variera i evigheter, men denna är något av favoriten
Serveras med klyftpotatis eller ris och vitlöksbröd. Kvällens lördagsmys med goda vänner blir en turkisk köttgryta CuvecOsmanisk gryta500 g nötkött (eller lamm)2 gula lökar1st aubergine4 st tomater1 grön paprika2 pressade vitlöksklyftor2 msk tomatpure150 gr fetaost2 st köttbuljongtärningar + 3 dl vatten1 msk sumak eller citron och svartpeppar1 tsk sambal oelekSkär köttet i tärningar och grönsakerna i mindre bitar. Du kan även ugnsbaka i form med folie över men tillsätt mer vätska och ugn 175grader istället
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.