Min fina vän Mats tipsade om den här supergoda coleslawn han gjort (finns här) och efetrsom jag älskar coleslaw OCH senap så svängde jag ihop den en kväll förra veckan
Hur hetcoleslaw du vill göra avgör du själv genom att ha i mer eller mindre mängd srirachasås. Jag har redan lagt ut ett recept på coleslaw tidigare här på bloggen, men det här är en upphottad variant
Servera med hetcoleslaw. Hetcoleslaw. 2 tsk het chilisås. Bra recept ska man dela vidare. och här kommer ett recept på goda kikärtsburgare av Jamie Oliver som Tove i Toves kök var hygglig och delade med sig av
Min coleslaw har jag kryddat med den heta, ekologiska kryddblandningen Mapuche Fire från Herbaria. Har du inte den kan du istället använda en ekologisk tacokrydda eller någon annan het krydda
Jag hjälper sedan en vecka tillbaka till på ett flyktingboende i närheten av Glommen. Jag är så glad över att ha träffat dessa kvinnor och önskar att alla fick samma möjlighet
Kvällens lördagsmys med goda vänner blir en turkisk köttgryta CuvecOsmanisk gryta500 g nötkött (eller lamm)2 gula lökar1st aubergine4 st tomater1 grön paprika2 pressade vitlöksklyftor2 msk tomatpure150 gr fetaost2 st köttbuljongtärningar + 3 dl vatten1 msk sumak eller citron och svartpeppar1 tsk sambal oelekSkär köttet i tärningar och grönsakerna i mindre bitar
De här revbensspjällen var så smakrika o goda och såå möra att de nästan föll isär av sig själv. Smakrika revbensspjäll i Crock-Pot1,5-2 kg revbensspjällMarinad2 msk strösocker1 dl chilisås2 msk balsamvinäger4 msk ketjap manis2 tsk torkad ingefäraTill grytan1 dl vatten2 gula lökarsalt och svartpepparKoka ihop marinaden till en simmig sås
Vi bara hade en liten ynklig laxbit i frysen och fick oväntat middagsbesök (det känns som om det alltid händer när vi ska äta fisk) så veckans fiskrätt fick bli en mustig och välsmakande soppa
Det var gott även det men krasse hade varit och är med största sannolikhet det perfekta att toppa med och då tar man givetvis mer än vad jag gjorde med persiljan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.