12 1/2 dl
vetemjöl 1/2 dl socker 125 g smör eller margarin 1 äggula Fyllning 250 g mandelmassa 125 g smör eller margarin, rumsvarmt 2 ägg ca 1 dl hallonsylt Garnering 1 dl florsocker 1 msk mjölk hallonsyltUgn: 175° 1. Arbeta samman mjöl, socker, matfett och ägg-gula till en smidig deg. Svep in degen i plastfolie och lägg den kallt ca 1 timme. 2. Gör under tiden fyllningen: riv mandelmassan grovt och arbeta samman med matfettet. Tillsätt äggen under kraftig omrörning. 3. Sätt aluminiumformarna på en plåt. Dela degen i 20 lika stora bitar. Klä aluminiumformarna med degen. Lägg en klick hallonsylt i botten och fördela mandelsmeten över. 4. Grädda kakorna i nedre delen av ugnen ca 20 minuter, eller tills de har fått lite färg och känns torra. Låt kakorna kallna. 5. Rör ut florsockret med mjölken till en ganska lös glasyr. Bred ett tunt lager hallonsylt över kakorna och glasera sedan med glasyren. Låt glasyren stelna.Kakorna går utmärkt att frysa innan de har garnerats.
Bestämde mig för att baka Katalaner, det är mazariner med lite hallonsylt i. Jag är inget för kaffebröd och desserter eller jag har aldrig varit något för kaffebröd och desserter
Recept. jojti66. tors, 2013-09-05 19. 58. 90min. (0). Sätt ugnen på 175 grader. Arbeta ihop degen och täck den med plastfolie och ställ den i kyl i en timme
I skrivandes stund kommer jag ihåg att käre maken önskat att jag ska baka katalaner. Mördeg. 2,5 dl vetemjöl 0,5 dl strösocker100 g smör1/2 äggFyllning
När katalanerna är färdig gräddade så vänd de upp och ner på en plåt med bakpapper. Stryk sedan lite sylt ovanpå katalanerna och glasera sedan med glasyr
Och vad skulle det ge för signal till katalanerna i Spanien och Lega Nord i norditalien. De senaste dagarna har inneburit stor röra i England, sedan laget förlorat i fotboll mot Island med 1-2 och blivit utslaget ur EM
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.