Katalaner
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 180 g vetemjöl
  • 1125 g smör, i bitar
  • 150 g florsocker
  • 120 g äggula [1 st]
  • 1150 g mandelmassa
  • 175 g smör, rumsvarmt
  • 160 g ägg [1 st]
  • 10,75 dl hallonsylt
  • 11,5 dl florsocker
  • 12 msk hallonsylt
  • 1 Mördeg180 g vetemjöl 125 g smör, i bitar 50 g florsocker 20 g äggula [1 st]
  • 1 Fyllning150 g mandelmassa 75 g smör, rumsvarmt 60 g ägg [1 st] 0,75 dl hallonsylt
  • 1 glasyr1,5 dl florsocker 2 msk hallonsyltMördeg
  • Sätt ugnen på 180 grader. Blanda snabbt ihop alla ingredienser till en smidig deg. Platta ut, linda in i plastfolie och lägg i kylen. Fyllning
  • Riv mandelmassan och blanda ihop med smör och ägg till en klumpfri smet. Kavla ut mördegen på mjölat underlag, ca 1-2 mm. Fodra mazarinformar med degen. Fördela sylten i formarna. Fyll upp med mandelmassesmeten. Grädda ca 20 minuter i ugnen. Ta ut och vänd formarna upp och ner, tag bort formarna och låt kakorna svalna. Bred på ett tunt lager hallonsylt på kakornas ovansida. Glasyr
  • Blanda 1-2 droppar vatten i florsockret och rör ihop till en glasyr. Bred glasyren på kakorna. Låt stelna.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.