Gnid in köttet noga med kryddorna. Pancetta arrotolato är pancetta som är ihoprullad i en rulle. Den görs i princip på samma sätt som Pancetta tesa men rullas ihop innan lufttorkningen istället för att torka som den är
125 gram pancetta, skuret i små bitar. Bryn pancettan och tillsätt sötpotatisen och rör om ordentligt, sätt på ett lock och låt gå på medelvärme under 10 min. 125 gram pancetta, skuret i små bitar
Ansa och tvätta purjolöken och skär den i mindre bitar, gör likadant med löken. Stek pancettan hårt utan tillsatt fett i pannan, låt rinna av på lite papper
Toppa med den knapriga pancettan. Vi köpte en fantastisk limpa levain bröd tidigare i veckan som är rätt trött idag, perfekt grund till en urgammal toskansk sallad, Panzanella, med gammalt bröd, olivolja, vinäger och grönsaker
Går bra att äta som vegetarisk rätt med en härlig sallad till. Tryck till potatisen med en träslev och stek på rel svag värme ca 9 min. Vänd röstin med hjälp av ett grytlock och stek ytterligare 9 min på andra sidan
Ta kastrullen från plattan och mixa såsen med en stavmixer så tjocknar den lite. Om det inte finns pancetta att köpa, köp bacon men inte så rökt så det tar över smaken
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.