Ingredienser 1 port 2 port 3 port 4 port 5 port 6 port 7 port 8 port 9 port 10 port 11 port 12 port 13 port 14 port 15 port 16 port 17 port 18 port 19 port 20 port 21 port 22 port 23 port 24 port 25 port 26 port 27 port 28 port 29 port 30 port 4 st Ägg 1 dl Strösocker 6 dl Vetemjöl 125 g smör 2 tsk Bakpulver 3 1/2 dl vatten Till servering Vispad grädde sylt
Månadens veganskaburgare på Bastard heter Jävligt Karibiskt och är en uppdatering av den karibiska burgare som jag serverade en gång i tiden på Orlando’s Jamaican, food trucken som jag gästspelade med på Bergmanveckan för några år sedan
Vegansk mat när den är som godast. En fräsig currygryta med en touch av Indien, smakrik och god. Grytan är desto godare dagen efter så gör gärna en extra sats
Fräs falukorven i skivor i hälften av smöret i en stekpanna. Tag upp och lägg åt sidan. Fräs vitlök, curry, timjan, kokos och gul lök i resten av smöret samt fettet som blev kvar i pannan i pannan
I förra veckan berättade jag om min veganska kladdkaka som istället för ägg innehåller kikärtsspad. Nu har jag gjort ett annat bakverk med kikärtsspad istället för ägg, nämligen brownie
– Våfflor med veganskagen. Nu så här efter påsken är jag ganska trött på tung mat och sötsaker. Istället är jag sugen på friska rätter som för tankarna till våren och sommaren
Äntligen har jag lyckats knåpa ihop ett riktigt gott och krämigt pajrecept. Receptet nedan innehåller broccoli och purjolök, men variationsmöjligheterna är ju enorma
Linser är så gott och rika på mättande protein och fibrer, medan kolhydraterna som finns är komplexa och tar tid att bryta ner vilket i sin tur innebär att vi håller oss mätta längre
Här har ni en vegansk äppelkaka. En höstkaka som fick heta duga när Louise skulle komma på finbesök. Louise är förövrigt Bake-my-day-Mattias kompis och hon brukar titt som tätt få provsmaka hans alster, så jag hade lite att leva upp till
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.