Finns det lyxigare än nybakt bröd på morgonen. Ett otroligt enkelt recept med få ingredienser, du fixar degen på kvällen och häller upp det på morgonen och vips in i ugnen
Häll vattnet i degblandaren eller matberedaren. Smula ned jästen och rör tills den löst sig i vattnet. Tillsätt övriga ingredienser men spar 1 dl mjöl till utbakningen
Var himla längesedan jag bakade skorpor sist och blev sugen på att baka lite kardemummaskorpor idag, det går fort och är enkla att göra och gott blir det
Men det är inte hållbart att äta bullar och kakor till varje kopp kaffe hela semestern hur gott det än må vara så jag bakade något som passar perfekt till den lilla förmiddagsfikan eller till morgonkaffet- små kardemummaskorpor
Smula ner jästen i en skål. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt mjölk och värm till 37°. Häll lite av degspadet över jästen och rör tills jästen lösts upp
. Första advent är över och vi har kickstartat julstämningen här hemma. Tjugo-något av våra vänner var igår hemma hos oss för att premiärsmaka på glöggen och det var precis lika roligt som alltid
Tänk vad mycket olika saker man kan göra med en vetedeg. Olika fyllningar gör olika bullar, olika former gör det bara kul att baka och sen kan man också göra olika sorter så som bullar och skorpor
Kardemummaskorpor1 dl socker5 ½ dl vetemjöl (vanligt, ej special)3 tsk bakpulver3 tsk kardemumma 1 ½ dl mjölk100 gram smör Blanda ihop de torra ingredienserna i en bunke
Jag svängde ihop kardemummaskorpor, som inte ser så mycket ut för världen men som verkligen är goda. Skolavslutning i torsdags, vilket firades med massage och sen rosébubbel och tapas på kvällen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.