Skorpor / Biscotti 21

Skorpor / Biscotti 21

  • 69 Recept
Saffrans skorpor

Saffrans skorpor

Idag gör jag saffrans skorpor ( Leilas)Jag brukar göra dom varje år. Stäng av ugnen och låt skorporna stå och torka i eftervärmen tills ugnen kallnat (eller över natten)
Saffrans biscotti

Saffrans biscotti

Biscottin ska va hård o ej kännas mjuk när tiden gått ut. Ta ut biscottin o sänk ugnen till 120 grader o dela den i önskad storlek jag brukar gör ca 1 cm tjocka kakor
Saffrans biscotti

Saffrans biscotti

URL/Bloggadress. 11 Dec. 16. 23. Saffrans biscotti. 0kommentarer. Lite julbak. 100g smör. 2 eko ägg. 1,5 dl eko strösocker
Pepparkaks Biscotti

Pepparkaks Biscotti

De här små skorporna är perfekta gå bort presenten så här i jultider. Pepparkakssmaken trivs bra tillsammans med de rostade mandlarna och mörka chokladen som är lite vanligare att använda sig av i biscotti
Pepparkaksbiscotti

Pepparkaksbiscotti

Stäng av ugnen och låt skorporna stå kvar, gärna i ett par timmar, tills de kallnat helt. Ni missade väl inte mina härligt gyllengula saffransbiscotti i söndags
Kanelskorpor

Kanelskorpor

Skorpor på kanelbullar är otroligt gott, nästan godare än vanliga bullar. Så jag svängde ihop lite skorpor till dem i alla fall
Pistagebiscotti med vit choklad

Pistagebiscotti med vit choklad

De små italienska skorporna som är så goda. Den här gången tänkte jag testa att göra biscotti. Nu börjar ugnen bli varm i kläderna, eller jag
Kanelskorpor - Något gott till kaffet

Kanelskorpor - Något gott till kaffet

Några kanelskorpor smakar gott till både te, kaffe och saft och är enkla att göra. Varför inte baka en extra plåt och överraska någon med en påse skorpor i sommar
Kanelskorpor

Kanelskorpor

Torka skorporna i 75 grader i 5 timmar. Rör margarin, socker och ägg i en bunke. tillsätt kanel, mjöl, bakpulver, hjorthornssalt och mjölk
Kalasgoda kardemummaskorpor

Kalasgoda kardemummaskorpor

Goda skorpor i en vacker burk. 20 skorpor Tid. 1/2 dl rörsocker. 3 1/2 dl siktat vetemjöl. 1 1/2 dl mjölk. Låt sedan skorporna torka på 100 grader i en till två timmar tills de är torra. 20 skorpor Tid. 1/2 dl rörsocker. 3 1/2 dl siktat vetemjöl. 1 1/2 dl mjölk
Kardemummaskorpor

Kardemummaskorpor

Placera plåten mitt i ugnen och färgsätt skorporna i ca 5 minuter vid 225°. Sänk temperaturen till 100° och torka skorporna i ungefär 2 timmar
Mammas möra kanelskorpor

Mammas möra kanelskorpor

Stäng av ugnen efter 5-6 timmar och låt skorporna stå kvar under natten. Smula jästen i en bunke. Smält smöret och häll i mjölken, värm till 37º
Kardemummaskorpor

Kardemummaskorpor

Låt skorporna torka i 75ºC, ca en timme. Blanda ihop de torra ingredienserna i en bunke. Smält smöret i en kastrull
Kardemummaskorpor

Kardemummaskorpor

Torka skorporna i ugnen på c. Skorporna är klara när de känns spröda och lätta. Mortla kardemumman. Smält smöret i en kastrull
Kanelskorpor

Kanelskorpor

Stäng av ugnen och låt gärna skorporna stå kvar ett par timmar. Vispa ägg och socker pösigt. Smält smöret och häll i äggsmeten
Små sockerskorpor

Små sockerskorpor

Här kommer ett tips på supergoda små sockerskorpor som känns "lite" nyttigare så här efter allt frossande
Mormors goda kardemummaskorpor

Mormors goda kardemummaskorpor

11 1/2 tsk bakpulver. 11 tsk kardemummakärnor 100 g mjukt smör 1 dl strösocker 0,5 dl råsocker 1 tsk vaniljsocker (vaniljstång 1 tsk) 2 ägg 1 dl sötmandel 1 st bittermandel 5 dl vetemjöl 1 1/2 tsk bakpulverSätt ugnen på 175 gader. Torka skorporna i mitten av ugnen (som nu är 125 grader) i c
Kardemummaskorpor

Kardemummaskorpor

Var himla längesedan jag bakade skorpor sist och blev sugen på att baka lite kardemummaskorpor idag, det går fort och är enkla att göra och gott blir det
Kardemummaskorpor med vanilj

Kardemummaskorpor med vanilj

Det här är inte biscotti - det här är riktiga, gammaldags skorpor. Det stog en liten kartong med finskorpor i fikarummet på jobbet härom dagen
Saffransskorpor

Saffransskorpor

"Leilas saffransskorpor". Stäng av ugnen och låt skorporna stå och torka i eftervärmen tills ugnen kallnat, gärna över natten
Saffransskorpor

Saffransskorpor

Vänd gärna på skorporna efter halva tiden. Förvara skorporna förslagvis i en vacker glasburk. Gudomligt goda och ser väldigt vackra och inbjudande ut i en glasburk
Supergoda saffransskorpor

Supergoda saffransskorpor

Jag bakade skorporna veckan efter programmet gick och sedan dess bakar vi alltid dessa varje jul. Saffransskorpor
Jakten på skorpan

Jakten på skorpan

Sist vi var där klev jag en dag in i det pyttelilla lokala bageriet och fick syn på en påse med mandelskorpor