Idag gör jag saffrans skorpor ( Leilas)Jag brukar göra dom varje år. Stäng av ugnen och låt skorporna stå och torka i eftervärmen tills ugnen kallnat (eller över natten)
Biscottin ska va hård o ej kännas mjuk när tiden gått ut. Ta ut biscottin o sänk ugnen till 120 grader o dela den i önskad storlek jag brukar gör ca 1 cm tjocka kakor
De här små skorporna är perfekta gå bort presenten så här i jultider. Pepparkakssmaken trivs bra tillsammans med de rostade mandlarna och mörka chokladen som är lite vanligare att använda sig av i biscotti
Stäng av ugnen och låt skorporna stå kvar, gärna i ett par timmar, tills de kallnat helt. Ni missade väl inte mina härligt gyllengula saffransbiscotti i söndags
Några kanelskorpor smakar gott till både te, kaffe och saft och är enkla att göra. Varför inte baka en extra plåt och överraska någon med en påse skorpor i sommar
Goda skorpor i en vacker burk. 20 skorpor Tid. 1/2 dl rörsocker. 3 1/2 dl siktat vetemjöl. 1 1/2 dl mjölk. Låt sedan skorporna torka på 100 grader i en till två timmar tills de är torra. 20 skorpor Tid. 1/2 dl rörsocker. 3 1/2 dl siktat vetemjöl. 1 1/2 dl mjölk
11 1/2 tsk bakpulver. 11 tsk kardemummakärnor 100 g mjukt smör 1 dl strösocker 0,5 dl råsocker 1 tsk vaniljsocker (vaniljstång 1 tsk) 2 ägg 1 dl sötmandel 1 st bittermandel 5 dl vetemjöl 1 1/2 tsk bakpulverSätt ugnen på 175 gader. Torka skorporna i mitten av ugnen (som nu är 125 grader) i c
Var himla längesedan jag bakade skorpor sist och blev sugen på att baka lite kardemummaskorpor idag, det går fort och är enkla att göra och gott blir det
Vänd gärna på skorporna efter halva tiden. Förvara skorporna förslagvis i en vacker glasburk. Gudomligt goda och ser väldigt vackra och inbjudande ut i en glasburk