Kantareller är utan tvekan en av de mest omtyckta och välkända svampar vi har här i landet. Uttrycket ”skogensguld” är väldigt passande med tanke på den gyllengula färgen och att de som matsvampar verkligen är guld värda
På min joggingrunda runt sjön vid stugan, hittade jag fantastisk harsyra ute i skogen, och gjorde som trendkockarna, plockade på mig en påse ur skogens skafferi
Hade tänkt skriva att det var vildgris skavgryta. baskrydda till avsmakning. Smaka av med baskrydda. Och som skoj säga att det var en tamgris som vi retade
Kantarellsås med smak av tryffel. Ta av från värmen och låt vila lite innan servering. Låt rinna av och mixa sedan med stavmixer tillsammans med smör och grädde
Smaka av med salt och peppar. Skogsguldsås. Lägg över i en smord, ugnsfast form, stick in en köttermometer och stek i ugnen till en innertemperatur av 70º
Lägg i ett tinat älgskavs block i stekpannan, skrapa med en gaffel så att det blir tunna bitar. Stek sedan älgskavet tillsammans med löken och kantarellerna
Skölj av köttet i kallt vatten och torka av det med hushållspapper. Koka upp vatten, salt, skalad och klyftad lök, skalad morot i bitar, ska-lad rotselleri i bitar, vitpeppar, lagerblad, timjan och persilja i en gryta eller tryckkokare
Tjälknöl är nog något av det lättaste i matväg, det lagar sig själv i ugnen över natten. Tillbehören kan man avancera efter smak, tid och vad man har hemma
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.